Få mer suksessfølelse!

Hva er suksess for deg?

slide_02

For meg handler det om en følelse av  å ha det bra og føle seg i balanse, og ikke minst denne ”jeg er OK, du er OK” følelsen. Det er utrolig hvor stor forskjell jeg kjenner på meg selv, og mine følelser og handlinger ovenfor andre når jeg har det bra og ikke. Og det gjelder ikke bare generelt, men her og nå også. I hvert minutt styrer min ”følelse” mine avgjørelser og handlinger. Det som med andre ord avgjør hvordan jeg reagerer på hva du sier til meg, kommer an på hvordan jeg føler meg her og nå. (de fleste som har barn, har lagt merke til dette fenomenet, i høyere alder er vi flinkere til ”polere” utsiden..)

Og uansett hva du ønsker å få ut av livet, så finnes det noen effektive verktøy og metoder for å få mer av de positive følelsene som glede, trygghet, inspirasjon, kjærlighet m.m. Alle de følelsene vi alle ønsker å ha mer av i vårt liv.Men skal vi lykkes med dette er det viktig å se at det som avgjør hvordan vi opplever og reagerer i hvert tilfelle, avgjøres der og da av hvordan tilstand vi er i der og da.

Noen ganger kan vi føle at vi kan takle alt som kan skje oss, og har det jeg (og mange andre) kaller for ”flyt” men andre ganger kan den minste detalj få oss til å bryte ut gråt eller sinne.

Det betyr at det finnes tilstander som hjelper oss med å bruke de ressurser som vi bærer med oss, slike som selvtillit, selvfølelse, kjærlighet, motivasjon, glede og tro.

Mens andre tilstander gir oss, uro, maktesløshet, forvirring, frustrasjon, sinne og bitterhet..

Ved å være mer bevisst på hva som kjennetegner og kanskje også hva som utløser eller må være tilstede, for at du skal ha “flyt” eller suksess følelsen, kan du langt på vei få mer kontroll over eget liv.

Og hvis du i tillegg begynner å oppsøke eller skape slike tilstander har du kommet langt på vei. Begynn med å sette opp hva som kjennetegner en god dag (eller helst en fantastisk dag:-)) så se om du kan få til dette så ofte som mulig i hverdagen. For meg starter dette ofte med å planlegge morgendagen kvelden før. Finne frem klær, planlegge å ha god tid til frokost, reiseruten planlagt, dagens kurs ferdig planlagt og sjekket m.m. Da er jeg sikrere på at jeg får en god start på dagen, kan takle små og store utfordringer bedre, og har stor selvtillit.

Hva kjennetegner dine gode dager?

Til ettertanke: Når du kjenner deg i toppform, og livet bare leker, ser omverden annerledes ut da enn når du er trøtt og sliten, lei, sulten eller syk.

 

×