Hvorfor går du på jobb hver dag?

slide_04

Inspirasjon? Motivasjon? Rasjonell?

Hvorfor vi går på jobben hver dag er som regel greit å svare på de første årene i en ny stilling. Eller de første årene i arbeidslivet når vi vil ha karrière, skal ha oss den første boligen eller bilen. Men så blir det ofte litt vanskeligere å finne motivasjon. Ofte blir det mange som er svar skyldig når jeg stiller spørsmålet om hvorfor de går på jobb hver dag.

Det koker ofte ned til rasjonelle årsaker som “må ha mat, betale lån, ny bil, alle andre gjør det”, o.l. Og heldigvis så sier noen (riktig nok få dessverre) at de har lyst, de er inspirert og motiverte til å gå på jobb fordi de føler de utgjør en forskjell, eller skaper noe, er med på å lage noe osv.

Men bare det at vi faktisk stiller spørsmålet om hvorfor de går på jobb hver dag gjør ofte at flere også finner  motivasjon i hverdagen når de bare graver litt i akkurat dette med hvorfor de går på jobben. Hvis vi samtidig stiller spørsmål om hvorfor de startet i den stillingen eller søkte seg til den bedriften er det også en del som begynner å huske hvorfor de engang var inspirerte og motiverte og en del finner da tilbake litt av den gamle gløden og inspirasjon og motivasjonen begynner å vende tilbake. Så hvis vi bare kunne stille oss selv litt av disse spørsmålene og kanskje finne på nye ting også så vil det også bli mer morsomt å gå på jobb hver dag. Ja, noen finner faktisk ut at de vil satse mer på arbeidsplassen igjen, ta mer utdanning og kurs og bli mer aktiv i sin egen utvikling.

Men noen kommer til andre konklusjoner og søker andre stillinger da de innser at de ikke lenger får den inspirasjonen og gleden over arbeidet som de engang hadde. Da kan det ofte være smart å se etter andre løsninger og muligheter. Ingen er tjent med å hver dag gå til noe man ikke gleder seg til eller ser muligheter i. Da må man enten lete mer etter hva som er bra og inspirerende med arbeidet, eller bytte arbeid.

 

Trenger du litt råd eller hjelp i disse spørsmålene så ta kontakt.

 

×