Hva er ditt fokus?

nøkkel til suksess-2

Har du tenkt over hva du bruker mest tid til å tenke på?

Er det bekymringer, problemer, sykdom, tidspress, gårsdagen, andre mennesker, hva du har/evt. ikke har osv.

Eller er det hva du skal få ut av denne dagen, hvilken muligheter du har, hva du har lyst til å skape/få til, hva som gjør deg lykkelig

Dette vil være avgjørende for hvordan du har det og ikke minst hvordan du presterer. Se på dine tanker som et kompass. Er du opptatt av problemer og bekymringer er det der ditt fokus vil være og du vil havne…

Tenker du på hva du vil skape/få, til vil ditt fokus ditt være på å skape og lykkes.

Dette tror jeg de fleste er klar over i dag, men å huske å sjekke ditt fokus hver dag er det nok mange som kan ha nytte av.

De fleste av oss har gode og dårlige dager, uten at vi alltid gjør oss opp noen tanker rundt dette, og på hva årsaken er.  Faktum er at vi veldig ofte faktisk velger om vi vil ha gode eller dårlige dager. Ikke alltid, men ofte.

Har du møtt noen som sier de har et dårlig dag fordi deres favoritt fotballag tapte gårsdagens kamp?  Må de ha fokus på det eller er det selvvalgt?

Har du planlagt å ha en god dag i dag? Hvis ikke, hvorfor har du ikke gjort det? Fortjener du det ikke, eller er du ikke bevisst på at nettopp du vil være den avgjørende faktoren for at det skal skje?

Og slik er det med veldig mange av de tankene vi har, vi kan stort sett selv velge hva vi skal tenke på, og ikke minst hvordan vi velger å se det som skjer med oss. Noen tar en oppsigelse veldig tungt, andre ser at de nå endelig har fått det sparket som trengs til å komme i gang med noe nytt. Dette styres selvfølgelig også av flere ting, livssituasjon personlig økonomi m.m. Men det vil alltid være smart å se etter hva som kan være positivt med det som har skjedd isteden for det negative. Faktisk kan det å sette opp et skjema med ulemper og fordeler med hva som har skjedd være et godt skritt i riktig vei.

Vi sier ofte at er alle forskjellige. Men forskjellen ligger i hvordan vi velger å tenke. De fleste ser på det som en umulig oppgave å gå til Sydpolen, bestige Mount Everest eller lykkes med å bli milliarder. Men det har gått mennesker til Sydpolen, og Mount Everest har blitt besteget av mange, og noen til og med med til dels store handikap. Og hvor ofte hører vi ikke om de som startet med 2 tomme hender og bygget seg opp fra bunnen av? Hva er de bygget av? Det samme som deg og meg, den store forskjellen ligger i hvordan man tenker og hva fokus er på. Og alle deler ikke disse drømmene, men veldig mange har drømmer som de ikke oppfyller fordi fokus er mer på hvorfor ikke, enn hvordan lykkes.

Og ikke minst, hvilken av de 2 tankene/følelsene vil få deg videre?

Gjør opp en status, hva bruker du mesteparten av tankevirksomhet og fokus på? Er det muligheter eller problemer? Tidspress eller hva du vil prioritere, hva som du tror andre forventer av deg, eller hva du har lyst til å gjøre?

Denne pc som jeg skriver på er en elendig kopi av det du har mellom ørene. Men den har den samme egenskapen som at alt du legger inn blir lagret. Også de dårlige filene. Sånn er det også med din hjerne. Når du legger inn at “ åhh dette blir en lang dag” eller “ååhh så sliten jeg er” så får du garantert rett. Faktisk så har du da nettopp programmert deg selv til å være sliten!!

Og på våre computere er vi klar over en del av svakhetene og installerer derfor virus kontroll.

I vår hjerne derimot har vi ingen viruskontroll installert. Vi må derfor ta rollen som antivirus program selv og bevisst unngå dårlige innspill, ha fokus på å oppsøke positive miljøer og være bevist på å tenke riktig, ha rett fokus.

Uansett hva ditt sinn hører fra andre, og spesielt fra deg selv ( å dette klarer jeg aldri i verden…), registreres det og blir  brukt. Sinnet diskriminerer ikke mellom innspill som er bra for deg eller skadelig for deg – den samler alle innspill. Hvis du hører noe ofte nok, vil du tro på det og handle på deretter. Ditt sinn kan være din største alliert eller verste fiende. Oppsøk positive innganger, og du vil bedre sjansene dine for å produsere positive utganger. Og unngå disse negative fellene som du ofte vil finne over alt (spesielt hvis du er opptatt av de..)

riktige tanker
Ha riktig fokus

Dyktige folk som får ting til å skje og lykkes med oppgavene, har fokus på hvor de vil, hva de vil oppnå og ikke minst: hvordan de skal lykkes med det.

Gjør opp status, finn ut av hva du bruker dine ressurser på, og ikke minst vær fokusert på å ha positive tanker/følelser, unngå negative tanker/følelser og tørr å satse.

Ikke minst vil du kunne gå foran med et godt eksempel og dra med deg andre i en positiv og engasjert retning.

Ha en fantastisk dag:-)

×